divendres, 9 de maig del 2014

70 millones de barriles de crudo en el Golfo de Valencia

El fet que es vulgui realitzar una prospecció d'hidrocarburs en el mar
El fet que es vulgui realitzar una prospecció d’hidrocarburs en el mar Mediterrani em pareix una barbaritat per molts d’aspectes perjudicials que es poden donar en aquest petit Mar. A la costa de tot el Mediterrani i no sols de la costa d’Espanya, hi viuen molts de milions de persones que poden estar totalment afectades per aquest desastre natural. El fet de que aquest mar sigui petit i de que només tingui una entrada i sortida d’aigua, l’estret de Gibraltar, només fa agreujar la situació de que si es fessin aquestes plataformes petrolíferes i hi hagués una fuga, tot el Mar estaria afectat. Això podria causar un desastre mediambiental mai vist.
En concret, aquesta notícia ens parla de la proposta de Cairn Energy de fer una explotació tant de gas com de petroli entre Dènia i Columbretes (illa d’Eivissa que gaudeix d’un espectacular ecosistema marí). Per realitzar aquesta explotació, antes haurien de realitzar una exploració amb ultrasons que afectarien de tal manera a al fauna marina que podrien matar al 60% dels peixos que es trobessin en la gran zona que s’ha d’explorar. Tot això fa que a les protestes que s’estan portant a molts llocs del Mediterrani contra aquestes introspeccions, se’ls hi uneixi un gran sector pesquer que es sentirà totalment afectat.
Per finalitzar, el fet de que ITB Berlín anunciés que al Mediterrani es cerca gas i no petroli, em fa pensar que com ninguna associació es posa d’acord amb res, tot és una trama perquè els corruptes de sempre guanyin molts de diners. Com sempre aquests guanys quedaran sense condemna i tota la població haurà de viure amb el risc d’un possible desastre mediambiental que aturi el motor de la nostre economia, el turisme. Tot i això, el pitjor de tot serà la pèrdua de la biodiversitat, tant marina com terrestre, que provocarà en les nostres costes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada