divendres, 16 de maig del 2014

EL FENOMEN "EL NIÑO"



El fenomen “d’El Niño” podria tornar-se a repetir a les aigües del Pacífic tropical. Que significa això? Que les èpoques de sequera augmentessin cada com més i quan plogués fos de manera torrencial i provocant immenses inundacions. Això és el que podria passa en els pròxims anys i la major culpa, per no dir tota, la tenim nosaltres, els humans.
Hem estat abusant de la Terra, extraient i malgastant els materials que aquesta contenia. Materials que difícilment s’aconsegueixen, atès que es necessiten milers d’anys per tornar a aparèixer.  Per tant,  totes les coses que ara fem, més prest o més tard, en ho trobarem. Perquè el que no pot ser és que hi hagi cotxes i més cotxes quan hi ha transport públic. Perquè no pot ser que vulguem platges com les del Carib si tirem plàstics i tot tipus de residus al mar. Perquè no pot ser que usem pesticides, tòxiques per a tota espècie vivent, per matar a les plagues d’insectes per tenir més guanys i després pensar que no ens intoxiquem nosaltres també. Hauríem de fer un canvi, no?
La marxa del canvi climàtic ja és de camí, tot el CO2 abocat a l’atmosfera i que provoca l’efecte hivernacle ja no se li pot posar remei. Però sí que es podria intentar fer petites coses com quan acabem de menjar a la platja posar el fems dins una bossa, o intentar comprar el que és de la regió i així no es gastaria tanta gasolina amb el transport... Petites coses que, al cap i a la fi, ens beneficiaria tant a nosaltres com a la resta d’éssers vius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada