diumenge, 13 de març del 2016

IV CONGRÉS MUNDIAL DE LES RESERVES DE LA BIOSFERA

 







Del 14 al 17 de març es celebra a Lima una trobada mundial dels Comités del Programa L'Home i la Biosfera (NAB) de la UNESCO i els experts de les reserves de la biosfera. Es tractaran temes de desenvolupament sostenible, educació, viabilitat econòmica, protecció de recursos, etc.


Una Reserva de la Biosfera és una zona d'ecosistemes terrestres o costaners, o una combinació d'ambdós, reconegudes internacionalment dins el Programa MAB de la UNESCO. Aquestes reserves serveixen per harmonitzar economia i medi ambient, per tal de promoure el desenvolupament sostenible, assegurant la reducció de la pobresa, la millora del benestar, el respecte als valors culturals i la capacitat d'adaptació de la societat als canvis.





Actualment hi ha 651 Reserves de la Biosfera distribuïdes en 120 països.



A Espanya hi ha 47 Reserves de la Biosfera. La primera Reserva de la Biosfera d'Espanya va ser la reserva d'Ordesa-Viñamala (Osca) el 1977 i les darreres reserves, de moment, declarades varen ser les de Macizo de Anaga (Santa Cruz de Tenerife) i la Meseta Ibérica (Zamora i Salamanca) al 2015.

Menorca ser declarada Reserva de la Biosfera el 7 d'octubre de 1993, va ser la nombre 13 de les reserves espanyoles. Té una superfície de 71.186 ha.



 Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada